срдачна вегетеријанска кухиња
PORUČI ONLINE

ЗДРАВЉЕ НА ТАЊИРУ

Аутор: Јасмина Ковачев

Модерно доба доноси са собом не само предности негоjasmina_nova и негативне стране новина са којима се сусрећемо. Још пре само једног века цивилизација се хранила неупоредиво здравије и природније. У данашње време је важно колико год можемо да се држимо принципа које су имали наши преци када се ради о исхрани. То се своди на коришћење што природније хране, локалне, сезонске, што мање процесоване.

Обзиром да је такву храну често тешко пронаћи, можемо упасти у замку и постати готово опседнути сваким кориштењем нечега што сматрамо да није корисно или да је не здраво. Оваква опседнутост чини нашем телу много више штете него што би то иначе било. Сви смо чули да оно у шта верујемо, то је истина за нас као и да оно што не верујемо је истина за нас. Потпуно исто правило важи и за исхрану.
Ако на пример неко користи само органску храну и деси се да је у ситуацији да мора да користи ону која није органска, уколико је опседнут штетности такве хране, много веће штете ће нанети свом организму од само једног кориштења не органске хране него неко ко стално користи храну која није гајена по принципима органске производње. Стога, је битно имати принцип – не рачуна се оно што радимо повремено него оно што углавном радимо.

Уколико и даље имамо зебњу или бригу везану за нашу исхрану веома је важно уклонити овакве емоције јер нам ни мало не користе. То не значи потпуно игнористати принципе здраве исхране него једноставно треба радити најбоље што можемо а све остало што се у то не уклопи, прихватити по горе наведеном принципу да је важно оно што углавном радимо а не оно што радимо повремено. Уколико вам то не полази за руком, ЕФТ техника тј Техника Емоционалне Слободе има великих изгледа да вам може у томе помоћи. Исто тако вам ова техника може помоћи и да заволите неку храну коју не користите а знате да би вашем организму требала. Постоји разлог због чега неке врсте хране не волимо. Исто тако постоји и разлог зашто смо на неке намирнице осетљиви до нивоа алергије. Када уклонимо негативне асоцијације везане за ту храну, поново је можемо користити. И овде ЕФТ може бити кључ за овакву врсту промене, наравно са адекватним нивоом владања техником која чини чуда у зналачким рукама било неког ко га примењује за самопомоћ или у рукама професионалца.

Јасмина Ковачев,
Енергетски психолог,
ЕФТ експерт и интернационални Мастер тренер по ААМЕТу
МЕТА-Здравље Мастер тренер + пуно тога
Аутор „Преобразите своје слабоси у снагу“
Креатор „Бирам живот“ – програм за све које дотице или је дотакао канцер
Coach за постизање врхунских резултата у здрављу, животу и бизнису
www.TehnikaEmocionalneSlobode.com