srdačna vegeterijanska kuhinja
PORUČI ONLINE

ZDRAVLJE NA TANJIRU

Autor: Jasmina Kovačev

Moderno doba donosi sa sobom ne samo prednosti negojasmina_nova i negativne strane novina sa kojima se susrećemo. Još pre samo jednog veka civilizacija se hranila neuporedivo zdravije i prirodnije. U današnje vreme je važno koliko god možemo da se držimo principa koje su imali naši preci kada se radi o ishrani. To se svodi na korišćenje što prirodnije hrane, lokalne, sezonske, što manje procesovane.

Obzirom da je takvu hranu često teško pronaći, možemo upasti u zamku i postati gotovo opsednuti svakim korištenjem nečega što smatramo da nije korisno ili da je ne zdravo. Ovakva opsednutost čini našem telu mnogo više štete nego što bi to inače bilo. Svi smo čuli da ono u šta verujemo, to je istina za nas kao i da ono što ne verujemo je istina za nas. Potpuno isto pravilo važi i za ishranu.
Ako na primer neko koristi samo organsku hranu i desi se da je u situaciji da mora da koristi onu koja nije organska, ukoliko je opsednut štetnosti takve hrane, mnogo veće štete će naneti svom organizmu od samo jednog korištenja ne organske hrane nego neko ko stalno koristi hranu koja nije gajena po principima organske proizvodnje. Stoga, je bitno imati princip – ne računa se ono što radimo povremeno nego ono što uglavnom radimo.

Ukoliko i dalje imamo zebnju ili brigu vezanu za našu ishranu veoma je važno ukloniti ovakve emocije jer nam ni malo ne koriste. To ne znači potpuno ignoristati principe zdrave ishrane nego jednostavno treba raditi najbolje što možemo a sve ostalo što se u to ne uklopi, prihvatiti po gore navedenom principu da je važno ono što uglavnom radimo a ne ono što radimo povremeno. Ukoliko vam to ne polazi za rukom, EFT tehnika tj Tehnika Emocionalne Slobode ima velikih izgleda da vam može u tome pomoći. Isto tako vam ova tehnika može pomoći i da zavolite neku hranu koju ne koristite a znate da bi vašem organizmu trebala. Postoji razlog zbog čega neke vrste hrane ne volimo. Isto tako postoji i razlog zašto smo na neke namirnice osetljivi do nivoa alergije. Kada uklonimo negativne asocijacije vezane za tu hranu, ponovo je možemo koristiti. I ovde EFT može biti ključ za ovakvu vrstu promene, naravno sa adekvatnim nivoom vladanja tehnikom koja čini čuda u znalačkim rukama bilo nekog ko ga primenjuje za samopomoć ili u rukama profesionalca.

Jasmina Kovačev,
Energetski psiholog,
EFT ekspert i internacionalni Master trener po AAMETu
META-Zdravlje Master trener + puno toga
Autor „Preobrazite svoje slabosi u snagu“
Kreator „Biram život“ – program za sve koje dotice ili je dotakao kancer
Coach za postizanje vrhunskih rezultata u zdravlju, životu i biznisu
www.TehnikaEmocionalneSlobode.com


Ketering

DOSTAVA RUČKA NA ADRESU SVAKOG RADNOG DANA IZMEĐU 12 I 16 ČASOVA; porudžbine primamo do 10h

POZOVITE
061 244 09 55