Zapečeno šareno povrće

Zapečeno šareno povrće

Mmmm miriše na jednu pravu zimsku večericu…Super ide uz “ šaku pirinča“ sa tamarijem ili domaći kačamak… i topao čaj 🙂

ZAPEČENO ŠARENO POVRĆE

Sastojci:
Cvekla, šargarepa, bundeva, celer, dajkon, čičoka, batat, paškanat, keleraba, čičoka– šta
god imate u tom trenutku ~
Naseckati svo popvrće na približno iste kockice.  Nauljite pleh ili vatrostalnu činiju i poređajte povrće sledećim redom: šargarepu, cveklu, krompir – dole; paškanat, celer, dajkon, batat – u sredinu; bundevu i čičoku gore. Staviti poklopac. Ubacite u rernu i pecite oko 40 minuta na 220 stepeni. Izvadite iz rerne i dodajte začine – so, biber, bosiljak, origano, korijander, cimet. Pomešajte sve zajedno i pecite još 10-tak minuta. Povremeno viljuškom proverite da li je povrće pečeno.
Služiti toplo uz preliv od susama ili golice.