Vikend radionica kreativnog kuvanja 21. i 22. 3. 2020.

Vikend radionica kreativnog kuvanja 21. i 22. 3. 2020.

Pozivamo vas na mini kurs iz nutricionizma i kreativnog kuvanja, gde želimo da vas upoznamo sa najpraktičnijim načinima za razumevanje, planiranje i pripremanje zdravih i ukusnih biljnih obroka. Bavićemo se temama ishrane i zdravlja, koje se tiču svih nas, sa ciljem da iniciramo razgovor, da se inspirišemo, razmenimo znanja i iskustva i zajedno pripremimo savršena veganska jela.

Kroz teorijski i praktični deo radionice želimo da odgovotimo na sledeća pitanja:

~ kako se hraniti na lak, ekonomičan, održiv i lekovit način
~ kako raditi sa celovitim, sezonskim lokalnim namirnicama da bi od njih dobili najveće dobrobiti
~ kako se rukovoditi obrascima za pripremu obroka, umesto receptima
~ kako nam, kada upoznamo svojstva namirnica ~ kulinarske mogućnosti postaju neograničene

Kome je namenjeno?
TikaTaka radionice kuvanja namenjene su svima koji žele da prošire znanje o zdravlju i benefitima celovite biljne ishrane. Bilo da ste početnici ili iskusni kuvari, priprema hrane koja u potpunosti podržava naše telo predstavlja preuzimanje odgovornosti za sopstvenu dobrobit i dobrobit čitave planete. Planiranje jelovnika i priprema obroka umanjuje mogućnosti da jedemo industrijsku, prerađenu i “ brzu“ hranu,  štedi novac, podstiče kreativnost i osluškivanje sopstvenih potreba. 

 

TEME I PROGRAM

SUBOTA 21. 3. 2020. 10:30h – 14:30h

Teorijski deo:

~ Osnovni postulati zdravije ishrane

~ Sve o hranljivim materijama i njihovom metabolizmu

~ Ishrana kod određenih stanja i poremećaja

~ Planiranje dnevnog jelovnika uz razumevanje acidobazne ravnoteže   

Praktični deo:

~ Žitarice & Povrće & Ulja u ishrani

~ Savršeni slani doručak  

~ Čorbe & Jednostavna jela od povrća

~ Obrok salate

 

NEDELJA 22. 3. 2020. od 10:30 do 14:30

Teorijski deo:

~ Ishrana zdravih ljudi

~ Osnovne grupe namirnica

~ Povezanost ishrane, emocija i hormona

~ Radost stvaranja u kuhinji – koja je hrana sreće?

Praktični deo:

~ Mahunarke & Semenke & Začini

~ Složena jela od povrća 

~ Priprema burgera, ćuftica i soseva

~ Slatkiši sa najvedrije strane

Radionice su osmišljene kao posebne celine, mogu se pohađati odvojeno, dok dva dana zajedničkog kuvanja garantuje bolje rezultate u razumevanju svega 🙂  Kao i do sada, aktuelna je opcija – povedi prijatelja i plati manje 🙂

Radionice vodi Marija Stojanovski, dijetetičar – nutricionista i osnivač TikaTaka kuhinje koja se duže od pet godina bavi veganskim keteringom i ishranom kao bitnim delom života svakog od nas.

Kotizacija za jedan dan je 3000 dinara, dok je za oba dana 5000 dinara. Povediteprijatelja i platite 2500 dinara po danu. Grupa nam je mala i odabrana, rezervišite svoje mesto i prijavite se putem linka http://bit.ly/radionicakreativnogkuvanja ili broja telefona 0692440955.