srdačna vegeterijanska kuhinja

TikaTaka radionica kuvanja * ORGANIZACIJA ISHRANE *

DOBRODOŠLI NA NOVU TIKATAKA RADIONICU KUVANJA 🙂

Najveći motiv nastanka i rada TikaTaka kuhinje je jaka želja i potreba da sa vama podelimo saznanje – koliko jednostavna biljna hrana može biti inspirativna i ukusna.

Česte su predrasude da je zdravija hrana komplikovana, da stalno moramo da razmišljamo o namirnicama i puno sati provedemo u kuhinji, da moramo birati između zdravlja i zadovoljstva.
Mnogi zbog ovakvih ideja odustaju već pri prvoj pomisli o prelasku na zdraviji, svesniji i odgovorniji način ishrane.

Dugogodišnje proučavanje nauke o ishrani i trogodišnja svakodnevna praktična primena teorijskih znanja, daju nam obavezu, ali i veliko zadovoljstvo da sva svoja iskustva podelimo sa vama.

Cilj nam je da vam preporučimo metode za brzo pripremanje zdravih obroka, sa posebnim akcentom na važnost dobre organizacije pri planiranju jelovnika, nabavke namirnica i same pripreme hrane.

 

U teorijskom delu radionice pozabavićemo se sledećim temama:

* Izazovi veganske kuhinje ~ raznovrsnost pre svega
* Planiranje dnevnog jelovnika ~ šta za doručak, ručak, večeru
* Organizacija u kuhinji ~ brzo i efikasno
* Organi za varenje ~ sreća dolazi iznutra

Praktični deo:

* Priprema zdravog doručka ~ biljna mleka, ovsena kaša od celog zrna
* Bezglutenske žitarice ~ kuglice od prosa i golice, zelena proja, kinoa
* Sosevi ~ najbitniji sporedni činioci ručka
* Obavezne mahunarke ~ naut sa spanaćem, ćuftice od sočiva
* Slatko a pametno ~ energetske kuglice, chia puding

 

 

 

 

Ideja je da svi zajedno sve pripremamo.
Nutricionističkim i kulinarskim savetima želimo da vas podržimo da se u potpunosti prepustite čaroliji kuvanja, lepoti aranžiranja obroka i čulnom užitku degustacije specijaliteta koje ste sami pripremili.

Mi ćemo pripremiti skriptu sa receptima, a vi ponesite kecelju, osmeh i olovku kako bi ste zabeležili mnooogo novih ideja 

Radionicu vodi Marija Stojanovski dijetetičar nutricionista. Diplomirala 2007. godine i od tad se stalno usavršava. Istražuje razne principe tradicionalne zdravije ishrane od domaće, makrobioričke, ajurvedske, vegeterijanske i veganske do najsavremenijih otkrića nauke u domenu ishrane, i od svega toga koristi najbolje.
Veruje u intuitivno i nadahnuto kuvanje, začinjeno ljubavlju.

Nedelja 26. mart 2017. godine
Od 10 do 14 časova
Ul. Bulevar Zorana Đinđića 77/14, Beograd
Cena radionice sa ručkom je 3000 dinara.
Povedite prijatelja i platite 2500 dinara.