РЕЦЕПТИ

Kada sam probala sabđi od cvekle, šargarepe i kikirikija - indijsku verziju dinstanog povrća sa puno začina, oduševila sam se idejom da postoji kuvano jelo od cvekle :)  Ovaj recept je nastao sasvim spontano, sa željom da cveklu pripremljenu slično kao za sabđi, upotrebimo kao...

... лепо је приуштити себи једно мирно, ушушкано поподне када уз неку фину музикицу направите гомилу чоко шљива за пријатеље...награда је видети их како жваћу пуним устима, доживљавајући праву екстазу услед најразличитијих укуса, облика и савршене домаће чоколадe која се топи ……...

Предивна киноа нам долази са далеких Анда и јако смо срећни јер имамо прилику да је конзумирамо. Доноси нам велике бенефите за здравље, осим што је безглутенска житарица, у једној шољи куване киное има чак 30% дневно препоручене дозе магнезијума, фосфора и мангана, богата је...

Mi u TikaTaka kuhinji obožavamo šargarepu. Naročito od kada je sami gajimo na organskom imanju, oduševila nas je lakoćom kojom raste i slatkoćom kojom odiše. Ako ste se nekad zapitali šta je to toliko slatko i ukusno u našim jelima, otkrićemo vam tajnu – bio šargarepa...

Састојци (за 4 особе): 1 лук, исјечен на веће комаде 2 мркве, исјечене на веће комаде 2 мања слатка кромпира, исјечена на веће комаде 2 туровета (пашканат), исјечена на веће комаде 1/2 главице корјена целера, исјечене на веће комаде 1 корјен першуна, исјечен на веће комаде 3 гранчице мајчине душице 2...

Сви ми ипак волимо кромпир, зар не? А стигла нам је и млада коприва. Њу је најбоље јести у сировом стању..у смутију, салати или у јелима којима се додаје после термичке обраде. Ево једног таквог јела које је на менију ТикаТака кухиње...

Сви ми волимо пљескавице, зар не? И сви знамо колико је овас здрав...