Radionica kuvanja Hrana&Imunitet ’18.

Radionica kuvanja Hrana&Imunitet ’18.

Nova Iskra i TikaTaka Veggie vas pozivaju na radionice vegetarijanskog kuvanja!
Mesec oktobar su u Novoj Iskri obeležili programi i projekti koji su se bavili temom hrane na različite načine, a u istom duhu nastavljamo i u novembru – korisnom i zanimljivom radionicom pripremanja vegetarijanske hrane pod nazivom”HRANA & IMUNITET”.

Hrana je naša svakodnevna potreba, a ono što unosimo u organizam direktno se odražava na našu energiju, zdravlje i život. Cilj ovih radionica je da iniciramo razgovor, da se inspirišemo, razmenimo znanja i iskustva i upoznamo osnove zdravije ishrane. Srušićemo sve mitove i zablude da je zdrava (is)hrana skupa, neukusna i prekomplikovana. Upoznajte se sa mnogobrojnim veštinama pripremanja biljne hrane, osnovama zdravije ishrane i izobiljem koje je na raspolaganju ljudima sa našeg podneblja. Cilj nam je da vam preporučimo metode za brzo pripremanje obroka, sa posebnim akcentom na važnost dobre organizacije pri planiranju jelovnika, nabavke namirnica i same pripreme hrane.

Na radionici pod nazivom ”HRANA & IMUNITET” ćemo, u susret zimi, pokriti teme organske i sezonske hrane, planiranju zdravih dnevnih jelovnika, značaju pravilno izabranih namirnica, saznati koje sve hranljive materije postoje, kao i o adaptaciji tela u hladnim danima i hrani koja nam je najpotrebnija i najzdravija za očuvanje imuniteta zimi. Sve je mnogo lepše i lakše kada bliže upoznamo svoj organizam, pozdravimo čudesna stvorenja koja žive u našem stomaku i proizvode imunološke ćelije, pravilno iskombinujemo namirnice, povežemo emocije sa varenjem hrane i svoje telo učinimo adaptivnim za sve promene koje slede.
Radionica će se sastojati iz teorijskog i praktičnog dela, a ideja je da svi zajedno sve pripremamo. Nutricionističkim i kulinarskim savetima želimo da vas podržimo da se u potpunosti prepustite čaroliji kuvanja, lepoti aranžiranja obroka i čulnom užitku degustacije specijaliteta koje ste sami pripremili.

Praktični deo radionice:
– njihovo veličanstvo – čorbice
– namazi, sosevi, tortilje, burgeri
– emocije i varenje hrane
– radost stvaranja u kuhinji

Svi zainteresovani za učešće u radionici moraju se prijaviti najkasnije do srede, 14. novembra u 16h putem linka –http://bit.ly/2zAuzUT. Kapacitet je ograničen na samo 10 polaznika po radionici, a prednost će imati prve prijave.

Sledeća planirana radionica je „PRAZNIČNA (VEGE) TRPEZA“, koja nas očekuje 1. decembra u Novoj Iskri, po istoj ceni. Tada ćemo se baviti pripremanjem zdravih i ukusnih jela koja mogu da nam obogate i ulepšaju predstojeće praznike.

Ukoliko se sada prijavite za obe radionice ostvarujete popust od 1000 RSD i u tom slučaju cena za obe radionice zajedno je 7000 RSD, umesto 8000 RSD.

Srdačna vegetrijanska kuhinja TikaTaka nastala je na osnovu potrebe i želje da sa ostatkom sveta podele značaj, lepotu i izobilje koje nudi biljna ishrana. Već dugi niz godina vode uspešnu kuhinju koja je poznata po uravnoteženim obrocima sa odgovarajućim izborom sastojaka čija kombinacija zadovoljava sve energetske i nutritivne potrebe organizma. Oni danas broje preko stotine klijenata, uključujući i stanare Nove Iskre, koji se oslanjaju na njih za svakodnevne ukusne i zdrave obroke. Nekoliko puta godišnje organizuju radionice kuvanja i to je prilika da sa nama podele svoja iskustva i znanja. Radionice vodi Marija Stojanovski, dijetetičar nutricionista i pokretač Tika Taka kuhinje.

https://novaiskra.com/radionica-kuvanja-hrana-imunitet/