srdačna vegeterijanska kuhinja
PORUČI ONLINE

Kinoa&Kukuruz burgeri

Sastojci:
kinoa 250g
šargarepa 220g
kukuruz 250g
crni luk 120g
lan 2 kašike
10-tak listova blitve
prezle ili kukuruzno brašno pola šolje
malo termostabilnog ulja
peršun
korijander, biber, kurkuma, bosiljak

Kinou oprati i skuvati u 2,5 puta više vode, 20 minuta, procediti i ostaviti da se hladi.
Šargarepu i luk iseckati na kockice, lan preliti toplom vodom da ogrezne i ostaviti da odstoji 20 minuta. Zeleni deo blitve iseckati na kocke.

Prodinstati luk na termostabilnom ulju, kada dobije staklasti izgled dodati šargarepu i mešati, nakon nekoliko minuta dodati kukuruz, pola šolje vode i dinstati 10 – tak minuta. Zatim dodati začine – po pola kašičice, umešati i skloniti sa vatre i dodati blitvu.

U većoj činiji pomešati kinou, prodinstane sastojke, lan i prezle.
Formirati burgere i peći u rerni 20 minuta na 180 stepeni.
Ova količina sastojaka je za 15-tak bugrera od po 100g.