srdačna vegeterijanska kuhinja
PORUČI ONLINE

Integrlni rižoto sa bundevom i bademima

Dobro nam došla kraljice jeseni 🙂

Sastojci:tikve(1)
300g integralnog pirinča
200 – 250g bundeve (po ukusu)
50g badema
1 glavica crvenog luka
1 veći paradajz ili šolja paradajz soka
malo termostabilnog ulja, belog luka, korijandera, cimeta, čilija

Pirinač operite u više voda i potopite ga preko noći. Ujutru ga skuvajte. Bundevu naseckajte na sitne kockice. U većoj činiji dobro pomešajte bundevu, malo ulja, po ravnu kašičicu korijandera i cimeta (ne i soli). Pecite je u prethodno zagrejanoj rerni 10 tak minuta na 250 stepeni.rizoto bundeva2
U šerpi prodinstajte crveni luk isečen na polumesece, pa dodajte seckani paradajz, so i beli luk i dinstajte sve još par minuta na jačoj vatri. Zatim smanjite vatru i dodajte pirinač. Kada se lepo sjedinio sa sosom,isključite vatru, polako dodajte i bundevu, nežno mešajući.
Servirajte uz posipanje seckanih badema i peršuna.

Prijatno 🙂