srdačna vegeterijanska kuhinja
PORUČI ONLINE

Cvekla, šargarepa i jabuka u tahiniju

Cvekla u kuvanim jelima – daaaaa 🙂
Ukusno niskokalorično jelo prepuno gvoždja, kalcijuma i vitamina!

Sastojci:cvekla i jabuka u tahiniju 2
4 srednje cvekle,
2 šargarepe,
2 manje jabuke,
3 kašike tahinija,
2 čena belog luka,
list persuna,
so, biber, bosiljak, origano, mleveni korijander, kurkuma, cimet

Cveklu i jabuku iseći na šnite a šargarepu na dijagonalne kolutiće. Na malo termostabilnog ulja posuti po kašičicu korijandea i cimeta i pomešati… kada posle nekliko sekundi zamirišu, dodati beli luk, cveklu, šargarepu, so
pola šolje vode i dinstati 10-tak minuta.
Zatim dodati ostale začine i jabuku. Sve pomešati, dinstati još 5 minuta pa dodati tahini.
Skloniti sa vatre i posuti listom peršuna. Odlično bi išla i sveža nana.
Prijatno 🙂