Блог

 

 

У старој ајурведској терминологији за појам здравља користио се термин „сваста“ у преводу, целина. Наш живот јесте јединство духовног и телесног, нашег понашања и наше околине, спој тела, духа и осећања....

Модерно доба доноси са собом не само предности негоjasmina_nova и негативне стране новина са којима се сусрећемо. Још пре само једног века цивилизација се хранила неупоредиво здравије и природније...

...Биљке које немају корјен(е) су уствари корјен сам. Држећи се својим танким и вијугавим длачицама ово корјенасто поврће је снажно повезано са мајком земљом из које директно упија минерале и воду. Ако сте икада вадили мркву из земље знате да то и није баш тако...

...На ветрометини сталних новости људи се окрећу час једном час другом начину исхране, зависно од тога за што је већина „здравохоличара“ заинтересована, шта је „in“, уверљивије.. Социологија то назива „социјалном референтношћу“ а наш народ то једноставно формулише кроз изреку „Куд сви Турци – ту и...

Зими примећујемо да је кожа сува и дехидрирана. Испијање течности некада угаси жеђ, али веома тешко балансира дехидратацију ћелија и физиолошких течности. Зато је треба сагледати холистички...

Већина људи нема свест о томе колико храна коју уносимо у свој организам утиче на наше физичко, ментално И емотивно здравље, те свеопшти баланс И духовни мир. Наклоност ка вегетаријанској исхрани је нешто што нам с временом природно дође јер кад искрено радимо на себи, постајемо...

Ključni faktor u kuhinji su definitivno zauzele RUKE - energija srca koja se prenosi direktno kroz dlanove i prste. Volim da pravim hranu rukama, da muljam testo, presujem pire, kidam listiće i sl i voooooolom da jedem rukama...

Да ли су вегетаријанци са друге планете? Да ли су то неки чудаци који не воле добро да једу? То су стереотипи који прате вегетаријански животни стил. У великој већини случајева...

Да би наши оброци били здрави и укусни јако је битно да желимо да их припремамо. Воља је најважнија ствар, умеће ће доћи касније. Оброци припремани са вољом и жељом да буду добри, су укуснији, боље пријају нашем организму и лакше су сварљиви...

Etika je bitan faktor u prelasku mnogih ljudi na vegetarijanstvo, tako sam i sama počela pre nekoliko godina da osvešćujem tu činjenicu i odlučila da isključim ishranu koja podrzumeva meso. Mnogo je tekstova i video materijala dostupno na internetu, o tome koliko je za naš...