srdačna vegeterijanska kuhinja
PORUČI ONLINE

Bareni krompir sa blitvom i mladom koprivom

Svi mi ipak volimo krompir, zar ne? A stigla nam je i mlada kopriva. Nju je najbolje jesti u sirovom stanju..u smutiju, salati ili u jelima kojima se dodaje posle termičke obrade. Evo jednog takvog jela koje je na meniju TikaTaka kuhinje…
I nema razloga za strah, limunov sok će ublažiti i neutralisatu žareće dejstvoto koprive a ako vas malo ožari dok je berete i pripremate – nema veze, to je super za nervni sistem 🙂

Sastojci:
Nekoliko krompira
Dve veze blitve
Pregršt mlade koprive
Šolja bobica nara
Sok od jednog limuna
Maslinovo ulje
So, biber, beli luk i čili po ukusu

Oljuštite krompir i iseckajte ga na kocke. Beli hrskavi deo blitve isecite na kockice a zeleni deo na trakice. Mladu koprivu operite i odvojite listiće. Stavite krompir u veću šerpu da se kuva i nalijte duplo više vode u odnosu na krompir. Kada je krompir skuvan dodajte blitvu, kuvajte još minut dva i procedite.
Stavite ih u dublju činiju, dodajte koprivu, limun, maslinovo ulje, začine, sve pomešajte i pospite bobicama nara.
Prijatno 🙂

krompir, blitva nar